dimarts, 10 de juny del 2014

La Diputació repeteix aquest any al programa de comedor d'Estiu per a menors.

La Diputació de València posarà en marxa per segon any consecutiu el programa d'assistència nutricional per a menors escolaritzats, amb el qual es pretén cobrir les necessitats essencials d'alimentació que es presenten en alguns veïns dels pobles quan es tanquen els menjadors de les escoles.
El programa s'aprovarà amb caràcter urgent, estarà dirigit a escolars d'edats compreses entre 3 i 16 anys i, igual que l'any passat, compta amb una partida de fins a 500.000€, tindrà una durada des de l'1 de Juliol al 30 de setembre i es destina a tots els municipis de la Província de València que es vulguen acollir. En la convocatòria s'adverteix que aquelles poblacions que reben ajudes de la Generalitat Valenciana no podran duplicar-les amb les de la Diputació.


La diputada de Benestar Social, Amparo Mora, ha explicat que amb el programa es pretén cobrir les necessitats nutricionals bàsiques d'aquells xiquets i xiquetes les famílies de les quals no puguen atendre-les.

"Articulem – ha dit Mora- aquestes ajudes, en coordinació amb els treballadors socials dels ajuntaments que els sol·liciten, de manera que aquest servei s'integra dins de les activitats estiuenques que es desenvolupen en els municipis com a cursos de natació, escoles infantils, escoletes d'Estiu, etc”.

Amb aquestes polítiques actives a favor d'aqueixos menors eludim la possibilitat d'una estigmatització o segregació pel que fa a altres grups de menors sense que es produïsca una estigmatització, ni segregació. I d'aquesta manera assegurar polítiques actives a favor dels menors, que és un col·lectiu de risc”, ha precisat.

3.155 menors atesos en 2013
El programa desenvolupat l'any passat va atendre eficaçment a 3.155 xiquets i xiquetes de 92 municipis adherits amb un total de 170.817 menús servits en els diferents menjadors.

Igual que es pretén en aquesta segona edició, el menjador va estar integrat en altres activitats de tipus lúdic i educatiu dels menors de la població.