dijous, 19 de juny del 2014

El condicionament de la carretera de Cullera a Gandia estarà llest per a les puntes de tràfic de l'estiu

L'obra de la Diputació es realitza amb les tècniques mediambientals més capdavanteres, respectant el mitjà natural amb reciclats in situ i emulsions bituminoses en fret. L'àrea de Carreteres ha destinat una partida d'1.638.608€ a la millora del ferm entre el PK 13.500 i 20.000 de la CV-605 que acabarà abans d'Agost.



La Diputació de València ha començat una obra de condicionament i millora del ferm en la carretera CV- 605 tram de Xeraco a Gandia. Amb una longitud de 6,5 quilòmetres i un ample de plataforma de 12 metres, la carretera al seu pas pels termes municipals de Xeraco, Xeresa i Gandia creuant la marjal i donant accés a les platges d'aquests termes, disposarà d'uns vorals de 2,5 metres i carrils de 3,5 metres rehabilitats i preparats per a les puntes del tràfic del període estival.

L'aglomerat esgotat pel pas del temps, és reutilitzat per a conformar una nova capa rehabilitada, evitant transports de materials i reciclant la pròpia plataforma per a donar-li valor. 

Les capes de ferma de la carretera s'havien degradat amb el pas del temps i l'intens tràfic que suporta aquesta carretera, sobretot en l'època estiuenca, per la qual cosa era absolutament necessària la reparació i millora de les mescles bituminosas.

La zona registra un nivell freàtic alt i, a causa de la forta pluviometria de la zona en algunes èpoques de l'any, és molt recomanable dotar a la calçada del pendent transversal adequat per a la ràpida evacuació d'aquestes aigües pluvials. Aquest aspecte també es va a solucionar mitjançant l'extensió de les capes bituminoses amb el bombament adequat per a un drenatge òptim.