dijous, 12 de juny del 2014

Els primers eurobecaris de la Diputació reben el seu “passaport” a Brussel·les.

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha rebut hui als primers seleccionats per a participar en el programa de formació de "La Dipu et Eurobeca". El president Rus ha explicat als joves que hui signaven les seues pràctiques, que han sigut seleccionats pels seus mèrits, ja que es tracta de que aprenguen en els organismes i empreses on vagen i després el seu aprenentatge revertisca en la societat valenciana.
“L'èxit de qualsevol concurs està en el jurat, per açò no hem volgut saber noms de ningú”, ha comentat Rus en referència al que pogueren dir sobre els graduats seleccionats.

D'altra banda, el diputat Vicente Ibor, encarregat d'aquest programa, els ha dit als primers becaris que han volgut que avui mateix signaren per a començar les pràctiques sense esperar al fet que estiguen acabades d'ocupar les 40 places, que s'han oferit per a aquesta edició.

“Volem que es vagen incorporant de manera progressiva conforme van superant les proves de selecció per a no demorar la seua incorporació a les empreses”, ha dit Ibor.

“Són 40 els becaris d'enguany però, si el president Rus ho considera, l'any que ve ho repetirem, aniran a destinacions europees diferents i seguirem ajudant-los”, ha afegit el diputat.

La corporació sufragarà les pràctiques europees de 40 becaris amb 1.500 euros/mes, durant 5 mesos, a més de 500 euros per a despeses de desplaçament.

Tutela i supervisió

Alfonso Rus ha explicat que per a aquests joves, que van a formar-se a l'estranger s'ha contractat una empresa, que atén les 24 hores del dia als becaris de manera, que quan un està en l'estranger “que puguen ajudar-li per a qualsevol cosa que puga necessitar. No us anem a manar i deixar allí sense cap tutela”.

Al costat dels seleccionats també han estat presents dos pares d'altres becaris que estan en l'estranger i no han pogut assistir a l'acte.

A més, durant els cinc mesos d'estada rebran una visita d'una representació de la Diputació per a veure com està funcionant aquesta primera convocatòria et eurobeca.

En finalitzar la seua formació a Brussel·les, els becaris hauran de presentar un projecte, preferiblement bilingüe, en el qual es veurà el resultat del seu treball i amb el qual se'ls poden obrir portes segons els aconsellava el diputat Ibor.

Contents per estar entre els seleccionats

Els graus que han signat les seues pràctiques avui en la Diputació han mostrat la seua satisfacció per trobar-se en el primer grup de seleccionats per a participar en aquestes eurobeques. El nivell curricular de tots ells és molt alt perquè, com ha dit Vicente Ibor, “es tracta d'una beca d'excel·lència”.

Llicenciats en Periodisme i Ciències Polítiques, Sociologia i Ciències Polítiques, Dret i Ciències polítiques, Periodisme i Traducció i Interpretació, amb domini d'idiomes i algun màster o pràctiques en l'estranger completen el currículum d'aquests primers becaris de la Dipu.

Amanda, Andrea, María, Isabel, Yohara i Nuria, entre uns altres, han valorat com “molt bona beca” la que ha convocat la Diputació, tant per les entitats on van a formar-se com per la subvenció mensual que els va a ajudar a costanera la seua estada.