divendres, 6 de juny del 2014

El Govern destinarà 6.300 milions a impulsar l'economia.

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha anunciat que el Consell de Ministres del pròxim divendres aprovarà un pla de mesures per al creixement, la competitivitat i l'eficiència. En la seua intervenció en la clausura de la reunio del Cercle d'Economia de Sitges, ha explicat que aquest pla desenvolupa una part del Programa Nacional de Reformes de 2014 presentat a Brussel·les.

El pla pretén mobilitzar una inversió total de 6.300 milions d'euros, dels quals uns 2.670 milions provindrien de la iniciativa privada i 3.630 del sector públic sense augment de la despesa. 

A més, Rajoy ha anunciat l'aprovació abans de l'estiu d'un nou paquet de mesures per a afavorir l'ocupació, que inclourà la modernització dels serveis públics d'ocupació, la reforma del sistema de formació i el pla d'implantació de la garantia juvenil.

El president ha subratllat que en el moment actual és "vital" accelerar la reincorporació de l'elevat nombre d'aturats al mercat de treball perquè participen de la reactivació econòmica.


El cap de l'Executiu ha subratllat que la millora de l'evolució del mercat laboral ja no és un fenomen conjuntural, sinó estructural, i ha recordat que dimarts que ve es coneixeran les xifres dels serveis públics d'ocupació sobre l'atur registrat i les de les afiliacions de la Seguretat Social, i ha avançat que seran dades favorables, "desconeguts en molt temps".


Rebaixa de l'Impost de Societats

No ha sigut l'únic anunci que ha fet el cap de l'Executiu, que també ha parlat d'una rebaixa del tipus nominal de l'Impost de Societats del 30% al 25%. Rajoy ha avançat que la reducció d'aquest tipus de gravamen es farà, com es va fer en la segona meitat dels anys noranta, en dues etapes, i que la primera d'elles afectarà ja als impostos del pròxim any.


També ha explicat que el pròxim any ha d'entrar en vigor la reforma fiscal i que la idea general és "que baixen els impostos". "Se cerca augmentar la renda disponible en mans de les famílies, dinamitzar el consum, millorar la competitivitat del conjunt de l'economia, incrementar l'estalvi i, molt especialment, contribuir a l'augment de l'ocupació", ha afirmat el president del Govern.

Ha subratllat que aquest nou sistema tributari estarà arreplegat pels principis d'equitat i eficiència i que dins d'aquesta reforma s'inclourà l'Impost de Societats, que es rebaixarà per a millorar la competitivitat de les empreses. "Estem segurs que la reducció del tipus de gravamen i el tractament homogeni de les rendes internacionals seran factors que afavoriran la tan necessària competitivitat del nostre teixit empresarial", ha apuntat Rajoy.

Encara que no ha volgut entrar en els detalls sobre com i amb quin calendari es durà a terme la rebaixa de l'Impost de Societats, ha destacat que la reforma "cerca un acostament entre el tipus nominal i l'efectiu", així com la simplificació de l'impost i l'actualització de la norma, que ha patit moltes modificacions en els últims anys, sense que s'haja produït una revisió general de la mateixa.