dilluns, 16 de juny del 2014

La Diputació impulsa amb 6,4 milions 154 projectes de desenvolupament per a llogarets i pedanies

Les obres se centren en l'eliminació de barreres arquitectòniques, la millora de vies urbanes i serveis, la creació de passos per als vianants i carrils bici, la millora de les zones verdes i l'ampliació d'instal·lacions públiques, entre unes altres.

La Diputació impulsarà amb un total de 6.400.000€ el desenvolupament de 154 projectes per a la millora d'infraestructures i serveis de llogarets i pedanies de tota la província a través del Plà de Nuclis 2014-2015.


El Pla de Nuclis és un programa dirigit a resoldre les manques de les poblacions d'àmbit territorial inferior al municipi “amb l'objectiu que qualsevol veí, viva en el nucli que visca, compte amb els mateixos serveis, equipaments i infraestructures que el ciutadà que resideix en el municipi”, segons el diputat de Cooperació Municipal, Juan José Medina.

El pla permetrà executar 154 projectes elaborats pels 52 ajuntaments als quals pertanyen els llogarets i pedanies beneficiàries. Les actuacions estaran relacionades amb “obres bàsiques i indispensables” que incidisquen en *ladotación d'equipament urbà, la urbanització de carrers, la millora de l'enllumenat públic i la construcció d'edificis públics, entre altres aspectes..

Així, els projectes locals inclouen, entre altres actuacions, l'eliminació de barreres arquitectòniques, la millora de vies urbanes i serveis, la creació de passos per als vianants i carrils bici, la millora de les zones verdes i l'ampliació d'instal·lacions públiques, entre altres actuacions.

També preveuen la millora de les comunicacions mitjançant la instal·lació d'antenes de captació de telefonia i televisió digital terrestre, la instal·lació de depuradores, la millora de l'enllumenat públic i la renovació i ampliació de xarxes de proveïment d'aigua potable.

Planes d'Inversió i Ocupació

El programa provincial forma part dels Planes d'Inversió i Ocupació 2014-2015 impulsats enguany per la Diputació per a “donar impuls als ajuntaments en aquest moment, per la situació econòmica que viuen i per la vocació municipalista de la Diputació”, en paraules del diputat Medina.

“La corporació vol assegurar amb aquests programes l'accés de tots i cadascun dels ciutadans de la província als serveis mínims de competència municipal, alhora que aconseguir la major eficàcia i economia possibles en la prestació d'aquests, però sempre respectant l'autonomia local, a més de garantir l'objectivitat i equitat de les inversions provincials”, ha apuntat.

Les comarques com Els Serrans, El Racó d'Ademús o Requena-Utiel són les principals beneficiàries de les ajudes provincials del Pla de Nuclis posat que són les que compten amb un major nombre de llogarets i pedanies en els seus termes municipals.

Execució de les obres

La Diputació delega en els municipis que ho desitgen la contractació de les obres i els serveis inclosos en el pla provincial, que tindran de termini fins al 31 d'octubre d'enguany per a l'adjudicació de les obres subvencionades i fins al 15 de maig de 2015 per a la seua execució.

L'ajuntament que desestime aquesta opció, haurà de sol·licitar a la Diputació mitjançant acord plenari la contractació de les obres locals, perquè després la corporació provincial puga executar-la a través de la secció corresponent.