divendres, 13 de juny del 2014

GVA OBERTA EL NOU PORTAL DE TRANSPARÈNCIA DE LA GENERALITAT

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Popular, Ruben Ibáñez, ha assegurat que "mentre el PSPV tapa comptes i explica contes quan governa, el President Fabra va donar ahir un pas més en el concepte de transparència, en obrir i exposar la seua gestió en un sol CLIC". En contestació a les declaracions de la diputada socialista Eva Martinez sobre el nou portal "GVA OBERTA", Ibañez ha assegurat que aquesta eina "silencia el soniquet del PSPV i posa en evidència la feblesa d'arguments de l'oposició".
Imatge del President Fabra presentant el nou portal
No hi ha forma de ser més transparent, clar i directe que facilitar l'accés a la informació a tots els ciutadans, 365 dies a l'any, 24 hores al dia”, ha assegurat Ibáñez. “Els ciutadans podran conèixer des de la seua casa tota l'activitat, política i administrativa, del Govern valencià”, ha afegit.

Per al portaveu adjunt dels populars, “el problema de l'oposició amb aquest portal va més enllà de la crítica a qualsevol iniciativa del Consell. El portal en si és el problema, perquè ara la informació arriba directament als ciutadans, sense matisos, sense filtres ideològics, sense manipulació política”. “Amb Gva Oberta, el Govern valencià satisfà la demanda d'informació, exposa sense filtres la seua gestió i facilita qualsevol dada que un ciutadà desitge conèixer”, ha afegit.


I com qualsevol mecanisme que es posa en funcionament, ha afegit el portaveu adjunt dels populars, “és susceptible de patir alguna complicació tècnica quan comença”. Ibáñez ha explicat que en les primeres hores de funcionament de la web, els tècnics “van detectar un error en el servidor que ralentia l'accés a algun àrea de consulta de la pàgina”. “ja que l'objectiu del Consell és garantir la lliure i correcta navegació per GVA Oberta, sense obstacles de cap tipus, s'ha iniciat –d'acord amb els criteris tècnics de la direcció general de Tecnologies de la Informació– un procés que assegurarà que la web funcione a ple rendiment en les pròximes hores”