diumenge, 8 de juny del 2014

DIA DE LES FORCES ARMADES.

Durant la setmana del 2 al 8 de juny s'han celebrat a Espanya les activitats amb motiu de la commemoració del Dia de les Forces Armades.

Els tres exèrcits, la Guardia Real, La Unitat Militar d'Emergències (UME) i la Guardia Civil han organitzat esdeveniments culturals, esportius i jornades de portes obertes per a donar a conèixer la llavor desenvolupada per les Forces Armades.


La celebració del Dia de les Forces Armades es remunta a 1978 quan es va establir la commemoració anual d'una festa de caràcter nacional que homenatjeara als Exèrcits i fomentara el coneixement i la integració entre els mateixos i la societat.

Durant vuit anys l'efemèride va centrar el seu acte més important en cadascuna de les ciutats calmes de les capitanies generals de l'Exèrcit de Terra, amb la celebració d'una desfilada i un acte en honor a la Bandera, presidits pels Reis.


La festa va canviar en 1987, amb el propòsit d'ampliar la ressonància de l'efemèride i accentuar la comunicació entre ciutadans civils i militars.


Llavors, es va decidir estendre la celebració a tot el territori nacional i el seu caràcter va perdre rigidesa per a convertir-se en una festa on, als tradicionals actes castrenses, es van sumar altres activitats més populars que van motivar una major participació de la població. 

Des de 1987 les seus del Dia de les Forces Armades han sigut Sevilla, Cartagena (Múrcia), Barcelona, Talavera La Real (Badajoz), Colmenar Vell (Madrid), Madrid, la Corunya, Cartagena, Barcelona, Alacant, Kosovo, Gando (Gran Canària), Almeria, Sevilla, León, Zaragoza, Santander... En 1997 es van traslladar els actes més significatius que es desenvolupaven anualment el Dia de les Forces Armades a la festa del 12 d'octubre però s'han seguit celebrant el dia de Sant Fernando manifestacions culturals, esportives i les tradicionals jornades de portes obertes que permeten conèixer per dins les instal·lacions militars.