divendres, 23 de maig del 2014

SÁEZ DE SANTAMARÍA "HUI SOM A EUROPA UN EXEMPLE DE FER LES COSES BÉ"

La vicepresidenta del Govern i membre del Comitè Executiu Nacional del Partit Popular, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que “Espanya està al capdavant d'Europa” i que “hui som a Europa un exemple de fer les coses bé, un exemple d'un poble capaç, treballador, potent, que només necessitava un Govern que traguera el millor de si”. I ha afegit, respecte a la cita amb les urnes del pròxim 25 de maig, que “aquesta és l'Espanya que vota el diumenge”.

Durant la clausura d'un míting celebrat aquesta nit a Múrcia, i acompanyada pel candidat número 6 de la candidatura popular a les eleccions europees, l'expresident murcià, Ramón Luis Valcárcel, Sáenz de Santamaría ha repassat algunes de les grans xifres econòmiques que s'estan produint en els últims dies i que ja no només es queden en la macroeconomia, sinó que “la recuperació també comença a donar-se en les economies domèstiques”.

DECIDIR A EUROPA
No obstant açò, abans de repassar els assoliments realitzats en els dos primers anys de legislatura del PP, Sáenz de Santamaría ha volgut començar la seua intervenció incidint en “la importància d'aquestes eleccions”. “Aquesta vegada ho són encara més. Encara que semble que Brussel·les està molt lluny, les decisions que es prenen a Brussel·les estan molt a prop. Ens afecten a tots i a tots en tot”, ha explicat

I per aquesta raó els espanyols han d'acudir a votar. En qualsevol cas, el pròxim 25 de maig “Espanya va a votar en aquestes eleccions europees en una posició i en una visió molt diferent a la qual existia fa dos anys, i fa tres, i fa quatre, i fa cinc…" ha assenyalat la vicepresidenta abans de recordar que “fa tres anys Espanya era el problema d'Europa… Bé, Espanya, no: el Govern d'Espanya era el problema d'Europa”.


DEL RESCAT A la RECUPERACIÓ
La situació ha canviat i ara Espanya està entre els països europeus que més creixen, juntament amb Alemanya, per exemple. No obstant açò, aquesta situació només s'ha pogut aconseguir “amb molt esforç de tots els espanyols”, ha apuntat.


Però també s'ha aconseguit, ha puntualitzat Soraya Sáenz de Santamaría, “dient la veritat” als espanyols, deixant clar que la crisi era molt greu i que el país estava “a la vora de la fallida”. “Sempre m'he preguntat, amb el que li agrada la butaca als del PSOE, per què van avançar cinc mesos les eleccions generals. Perquè veien venir el que se'ls venia damunt i van dir que açò del rescat que li'l mengen els de el PP”, ha asseverat la dirigent popular.

Parlant del rescat, de fet, ha volgut deixar ben clar de qui és la responsabilitat que Espanya evitara aqueixa pèrdua total de sobirania: “Ja ningú nega que Mariano Rajoy és l'home que va salvar a Espanya del rescat i de la fallida” i que ha permès que “les decisions dels espanyols les seguisquen prenent els espanyols".

REFORMES I RESULTATS

Així i tot, el punt de partida va ser complicat perquè es va haver d'afrontar un dèficit de 30.000 milions “guardat en un calaix”, ha rememorat Sáenz de Santamaría. Després, “va caldre sanejar els comptes i pagar les factures de l'estat del benestar”. I, a continuació es va sanejar la situació financera “perquè poguera tornar el crèdit” i es va sanejar l'economia en general, “i avui es parla de creixement”.

Els resultats, en definitiva, són conseqüència de “moltes reformes, que hem fet a pulmó”, ha puntualitzat la vicepresidenta en referència a la solitud parlamentària del Grup Popular, qui també ha manifestat que “ara defensen les reformes tots els partits socialistes d'Europa, però el d'ací sempre va votar en contra”.

“Van retallar tot, menys el dèficit i ara el que volen és retallar l'esperança”, ha continuat la representant del Pàg. “En el Govern van negar la crisi i en l'oposició neguen la recuperació. És el negacionisme del PSOE. Neguen el que els toca arreglar i neguen també el que hem arreglat nosaltres”, ha exposat. El problema, en resum, és que “el PSOE ha decidit que el seu adversari polític no siga el Govern ni el PP, sinó la realitat”.

LA DESTINACIÓ DEL PP

Encara que l'important, més enllà del que puga pensar el PSOE, és que a Espanya “es comença a crear ocupació” i que l'objectiu essencial del PP és el de “tornar a col·locar a Espanya on es mereix” en el que falta de legislatura, és a dir, en la creació d'ocupació i en el creixement.

“Esta és la destinació del PP: traure a Espanya de les crisis en les quals irremeiablement ens col·loca el PSOE quan governa. Ens passa sempre”, ha reconegut just abans de llançar un missatge final de confiança i d'esperança en l'eixida de la crisi: “Forts a Europa és la millor combinació per a traure a Espanya de la crisi”