dissabte, 10 de maig del 2014

PROGRAMA "LA DIPU TE EUROBECA"

Una iniciativa de la Diputació de València, en suport a la joventut.

Finalitat: Aconseguir una obertura cap a Europa de joves postgraus valencians amb un alt rendiment acadèmic i un bon nivell d’idioma estranger. Aconseguir coneixements de primera mà que permeten posar en valor la capacitat dels nostres joves, cosa que garantirà un elevat retorn als nostres municipis. Es tracta de crear una xarxa de coneixements que permeta que els municipis valencians penetren en l’entorn europeu, per mitjà de la participació en programes europeus, la col·laboració amb altres entitats, l’intercanvi de bones pràctiques, etc., de la mà dels nostres joves com a instrument d’impuls de les actuacions europees. 

Beneficiaris: Joves de la província de València de fins a 30 anys, amb titulació de llicenciats, diplomats, graus…, amb un bon coneixement d’idiomes de la Unió Europea, responsables i amb molt bon rendiment acadèmic i implicació en els seus estudis.

Característiques de les beques:
Nombre de beques: 40 beques
Duració: 5 mesos
Dotació econòmica: 1.500 € bruts/mes (Despeses de viatge amb un màxim de 500 € per becari)

Destinacions: Institucions públiques o privades de la Unió Europea. El sol·licitant pot sol·licitar fins a tres destinacions concretes sempre que complisca els requisits de coneixement exigits per l’organisme de destinació.

Criteris de valoració: Es valorarà, amb caràcter general i amb un pes específic important, la capacitat acadèmica demostrada pel sol·licitant de la beca, i també aspectes diversos com ara l’experiència europea, la situació econòmica, tal com s’indica a continuació:
− Nota mitjana de l’expedient acadèmic ............ fins a 30 punts
− Màsters cursat ...... 10 punts per màster ….… fins a 20 punts
− Cursar un altre grau …………………………… fins a 15 punts
− Idiomes comunitaris ……………………….… fins a 12 punts
− Experiència europea ………………………… fins a 3 punts
− Situació econòmica unitat familiar ……….…. fins a 15 punts
− Entrevista …………………………………….... fins a 5 punts

Selecció: La selecció la fa la mateixa Diputació de València per mitjà d’una comissió de valoració que permetrà la realització d’un procediment objectiu, transparent, concurrent i professional. Feta la valoració objectiva, la Diputació podrà realitzar una entrevista en la qual podrà estar present l’organisme de destinació de manera que es permeta, en una etapa del procediment, fer una valoració del sol·licitant.

Coneixement requerit. Atenent a cada destinació concreta, es requerixen àrees de coneixement molt diverses. Així el sol·licitant que desitge enviar la seua sol·licitud haurà de justificar que els seus coneixements complixen els requeriments d’alguna de les àrees de coneixement indicades en la descripció de l’organisme de destinació. Es requerixen àrees de coneixement molt diverses com ara: ciències polítiques, administració d’empreses, econòmiques, gestió de projectes, periodisme, comunicació, arts, dret, etc.

Així mateix i atesa la destinació concreta, s’haurà de justificar el coneixement d’un nivell concret d’idioma requerit, que comporta una correcta, ràpida i immediata immersió en l’entorn al qual haja d’incorporar-se.

Incorporació. La incorporació es farà d’acord amb les parts interessades: beneficiari, organisme de destinació i Diputació de València.

Obligacions i drets. A més de les obligacions i deures genèrics indicats en les bases de la convocatòria del programa, el becari i l’entitat de destinació podran subscriure, de mutu acord, un document que especifique les obligacions de les parts

Destinacions. En este programa els destins que s’oferixen es troben majoritàriament a Brussel·les, tot i que és objectiu d’este diversificar els llocs de destinació de manera que s’estenga el desenrotllament d’este programa a ubicacions físiques distintes, a fi que puga resultar més enriquidor per als sol·licitants.

En estos moments comptem amb associacions sense ànim de lucre, organismes públics, empreses privades, institucions mixtes… En este sentit podem destacar cambres de comerç, com la Cambra Oficial de Comerç d’Espanya a Bèlgica i Luxemburg, la Cambra de Comerç de Brussel·les, associacions sense ànim de lucre com Think Young, European Young Innovators Forum, entre altres.


Pel que fa al sector en el qual es desenvoluparà la beca, s’ha intentat contemplar un ampli espectre d’activitats que van des de destins implicats en matèries de joventut, com aquells que tenen un tracte directe amb el món empresarial i l’intercanvi de coneixement, passant per coneixement de les normes europees, de funcionament de les institucions i elaboració de projectes europeus, com també altres tan específics com energies alternatives, energia solar, biomassa, gestió de residus, etc. De cada un dels organismes de destinació comptem amb projectes dirigits a joves, a l’intercanvi d’informació entre empreses, a comunicació i publicitat…