diumenge, 25 de maig del 2014

EL HASTAG #RedPPVAL, TENDÈNCIA EN TWITTER DURANT MÉS DE 3H EN EL TANCAMENT DE CAMPANYA.



La iniciativa, en la qual va participar Esteban González Pons i Alfonso Rus, va arribar a 270.000 usuaris de la xarxa social. Rus va donar les gràcies a tots els militants per tot l'esforç i va senyalar "El que heu fet és molt gran".

El Partit Popular de la província de València va optar per la xarxa social Twitter per a tancar la seua campanya electoral. La plataforma #RedPPVAL, creada el passat mes d'abril amb coordinadors de xarxes socials provincials, comarcals i locals, va mobilitzar als seus militants per a "posar el "broche" d'or als 15 dies de campanya", segons el president provincial, Alfonso Rus.

La iniciativa va arrancar a les 19:00 hores amb un twitt d'@PP_VAL, el compte oficial del PP provincial, amb la foto d'Alfonso Rus amb un cartell en el qual es llegia ‘Xàtiva #RedPPVAL'. Immediatament centenars de twitts inundaven la xarxa i ràpidament posicionaven en hastag fins a convertir-se en trending topic a València, una tendència que es va convertir en la més destacada durant més de tres hores i es manté entre les deu primeres en aquests moments.

Polítics com Alfonso Novo, Alfredo Castelló, Elena Bastidas, Juan José Medina o Vicente Betoret twitteaban les seues respectives fotos emulant a Alfonso Rus. El número dos de la candidatura al Parlament Europeu pel Partit Popular, Esteban González Pons, també es va unir a la iniciativa de manera espontània en veure l'impacte en la xarxa.

El hastag #RedPPVAL va arribar en un parell d'hores a 270.000 usuaris de la xarxa social i prop de 400 persones el twitejaren i retwitejaren una mitjana de 9 vegades cadascun arribant als 36 retweets per minut entre les 20:20 hores i les 20:29 hores. Els comptes més influents van ser @PP_VAL, @GonzalezPons i @popularesGandia i el hastag va aconseguir impactes des d'Estats Units, Alaska, Filipines i Angola.

El president provincial, Alfonso Rus, s'ha mostrat "encantat" amb la iniciativa "que de manera espontània va ser corrent com la pólvora a través de la xarxa" i ha agraït als coordinadors de xarxes socials "l'esforç realitzat per a aconseguir moure a tanta gent perquè el que heu fet és molt gran". "En el PP de la província de València tenim la millor xarxa política de tota Espanya, alguna cosa que s'ha aconseguit treballant molt, a força de trepitjar les comarques i que ara es tradueix també en la xarxa", ha afegit.