diumenge, 2 de juny del 2013

Salva Ferrando: "Aquesta moció ha sigut madurada pensant en el que és millor per Tavernes"

Publicat al Facebook de Salva Ferrando: 

"Fins ara, no havia utilitzat aquest mitjà per parlar de política, però després dels últims esdeveniments i per tot el que està parlant-se em veig obligat a fer-ho.
Salva Ferrando

El primer que vull dir és que la moció de censura que va presentar el Partit Popular de Tavernes és legal, de no ser així la màxima autoritat jurídica de l’Ajuntament que és el secretari no l’haguera cursada. A més vos assegure que cap dels meus companys ni jo mateix l’haguérem signada mai. De moment i per la negativa a constituir la mesa per a votar la moció, aquesta no ha prosperat, però vull que sapigueu que mentre que nosaltres ens recolzem amb un informe jurídic d’un funcionari, la senyora Canet ho va fer amb un encomanat a un advocat particular al que ells paguen i li encomanen el que volen que diga. No sé quina de les dos postures és la que esdevindrà però crec que ambdues són almenys respectables.

El segon és que en el moment presentar la moció la regidora Karina Vercher no és cap trànsfuga, tots els regidors per unanimitat varem votar favorablement la seua readmissió com membre adscrit al grup municipal EU en base a un auto d’un jutge del contenciós Administratiu.

La tercera és que la regidora Karina Vercher ens ha demostrat que és una persona en la que es pot treballar i amb la que compartim moltes inquietuds pel benestar i desenvolupament del nostre poble. 

Està clar que algunes altres no i per tant amb el compromís de realitzar les primeres ha naixcut aquesta moció.

Ací no tractem de furtar l’alcaldia a ningú, vull recordar a la gent amb una memòria fràgil que els resultats electorals de les passades eleccions varen ser els següents:
PP        4.246 vots (8 regidors)
BLOC    2.646 vots (5 regidors)
PSOE   1.495 vots (3 regidors)
EU           863 vots (1 regidor)
així doncs queda clar que el PP va ser el més votat amb molta diferència respecte als altres partits polítics.

En el seu dia els tres partits d’esquerres varen decidir fer un tripartit i governar Tavernes i com és una opció legal i democràtica la meua postura va ser de respecte i el meu ànim el de desitjar-los el millor perquè primer que regidor del PP sóc ciutadà de Tavernes i com a tal beneficiari o damnificat d’una bona o mala gestió.

No m’havia pronunciat mai al respecte, però no vaig a estar callat quan diuen el que fem o deixem de fer per estar en el poder, menys quan aquesta legislatura es va començar amb una regidora plorant i manifestant amenaces rebudes sobre la seua persona per obligar-la a votar a un altre candidat que no era ella mateixa.

Aquesta moció ha sigut madurada i realitzada per tots nosaltres pensant en el que és millor per Tavernes, no sé si en cas de prosperar serà així però amb eixa intenció s’ha fet, el temps ho dirà.

I per últim i ja per acabar vull dir que sé que el govern de la passada legislatura no ha sigut perfecte, hi ha moltes coses a millorar estic convençut, però eixes polítiques a les que tanta por tenen alguns, són les polítiques que ens han portat a tindre un Institut nou, una casella de la guardia civil nova, una carretera amb condicions per anar a la platja, una avinguda, un “Braç treballador nou”. Sé que tenim damunt de la taula temes pendents i que s’han de treballar molt per tirar endavant com són la piscina i el parking però també sé que els podem fer realitat.

Si existeix dèficit és perquè s’han fet moltes coses i ara és quan toca pagar-les. Jo com molt de vosaltres tinc un pis que pagar al banc i ho faig mes a mes amb molt d’esforç així és que l’Ajuntament haurà de fer el mateix.

La veritat és que estic molt cansat de com s’utilitza el tema del dèficit per a menysprear tot el que s’ha realitzat la passada legislatura, i del bombardeig propagandístic de que el Tripartit en dos anys l’ha solucionat, jo no vaig a desmerèixer la feina de ningú i menys de gent que considere bons professionals, però ací ningú té una vareta màgica que al menejar-la és multipliquen els diners. El ja famós remanent de tresoreria s’ha recuperat principalment al finançament extern (ara es deuen més diners a llarg termini a les entitats financeres) i per l’increment dels impostos. Això traslladat a una economia domèstica és que disposem de més diners en el compte bancari però perquè hem fet un préstec al banc que haurem de tornar. No vull dir amb això que aquestes mesures no siguen les adequades que per a mi si que ho són donades les circumstàncies econòmiques que hi han, però el que no vull és que ens venguen gestions miraculoses perquè aquestes no existeixen.

Només demane respecte per totes les opinions i respecte per a totes les persones, la senyoreta Vercher era bona si governava amb ells i ara ja és un dimoni per no fer-ho, les coses no són així.

Bé, amics, ara ja he dit el que volia, que tingueu un bon dia tots"