dijous, 20 de juny del 2013

LA DESINFORMACIÓ, PRÀCTICA HABITUAL DEL GOVERN EN L’AJUNTAMENT DE TAVERNES

El Partit Popular ha fet durant les últimes setmanes diferents peticions d’informació al govern del senyor Juan i l’executiu no ha satisfet de forma correcta eixes sol•licituds.

Quan el PP estava al govern, les indicacions al funcionariat de l’ajuntament eren que es donara qualsevol tipus d’informació als partits en l’oposició, inclòs abans que al propi executiu. Eixa informació el grup popular la tractava amb discreció i era fluida envers a l’oposició.

Per desgràcia en esta legislatura la informació és la gran absent en la vida política. L’accés no és tant fluid com hauria de ser. Per l’escàs espai que tenim en este BIM vos indiquem alguns exemples il•lustratius.

A Tavernes s’ha presentat la primer moció de censura en la seua història i en cap informació eixida de l’ajuntament s’ha dit res. El cas està als tribunals però fins ara el govern, en les informacions que genera cap a la ciutadania, no hi ha fet cap menció. Com si no existira.

En el mateix ple de la moció, no es va permetre que la regidora del PP, Carmen Alario, poguera fer ni una mínima contestació a la intervenció de la presidenta de la Mesa d’Edad, tot i que esta va estar parlant més d’una hora.

En el ple de maig, el govern portava l’aprovació de la catalogació de llocs de treball a l’ajuntament. Este punt, amb 200 folis, es va tractar en comissió la vesprada del 12 de juny i anava a ple el dia 17. Pel PP no hi havia suficient temps per estudiar el document i contrastar amb el personal municipal. El govern no va accedir a deixar este punt sobre la taula perquè es tractara en el ple de l’1 de juliol. Tot i que sabia l’executiu que no anava a prosperar la votació, va tirar endavant abans que no esperar-se 13 dies perquè l’oposició poguera fer en condicions la seua acció de fiscalització al govern.

Altre cas de poca informació estava en el mateix ple de juny, quan el PP va preguntar el motiu pel qual s’havien pagat 1.710€ d’hores extra en el mes de maig al cap de la Policia Local. La resposta no va ser clara per part de l’executiu. No es va dir ni un dia concret que justificarà que l’intendent de la policia cobrara el 41% del total d’hores extra que va pagar l’ajuntament en maig.

Precisament, maig és un mes “tranquil” perquè no hi ha dades que impliquen un treball extra, com sí puguen ser el mesos on cau Nadal, l’estiu, Falles o Pasqua.

En maig el govern del senyor Juan va pagar 1.710€ d’hores extres al seu cap de policia, a més de 500€ de productivitat i un salari de 2.717€. En total 4.927€, quasi 5.000€ en un mes. Una quantitat que, amb l’esperit d’austeritat que hem de tindre en estos temps, no es pot entendre.

Mentre açò passa, el PP seguix fent la seua tasca de control des de l’oposició i té obert el seu depatx d’atenció al ciutadà en l’ajuntament. El PP està a la disposició de tots els veïns en la 2ª planta de l’ajuntament, en dilluns de 10 a 14 hores i de 17 a 19 hores. També dimecres de 10 a 14 hores. La cita prèvia es pot demanar al 696 946 298.