dimecres, 19 de juny del 2013

El govern municipal no conseguieix explicar per què el cap de policia ha cobrat en maig més de 1700 € en hores extra

El Partit Popular de Tavernes considera que el regidor de seguretat ciutadana, Evarist Sansaloni, va ser incapaç d’aclarir els motius pels quals en el mes de maig es van pagar 1.710 euros en hores extres al cap de la Policia Local.

En el passat ple de l’Ajuntament de Tavernes, la regidora popular Raquel Escrivà va preguntar al regidor nacionalista Evarist Sansaloni per la raó per la qual un sol treballador de l’Ajuntament, concretament el cap de policia, havia cobrat més de 1700 € en concepte d’hores extra en el mes de maig, un 41% del total de tot l’Ajuntament. Davant aquesta qüestió, Sansaloni es va limitar a dir que abans també es feien hores i que eren servicis que s’havien fet.

Front a eixa incapacitat de justificació, el Partit Popular considera que és inadmissible que l’executiu de Juan pagara 1.710 euros per hores extres corresponents al mes de maig al seu cap de policia, a més de 500 euros de productivitat i un salari de 2.717 euros. En total 4.927 euros, quasi 5.000 euros en un mes que es pot considerar tranquil.

Per definició del propi lloc de treball, el cap de policia no fa guàrdies i no patrulla, sinó que la seua tasca principal és coordinar el cos policial. És cridaner que els quasi 5.000 euros de cost s’hagen donat en el mes de maig. El portaveu popular Manolo Vidal manté que “podria ser comprensible que hi haguera un augment de les hores en dates com Nadal, Falles, Pasqua o l’estiu, però en maig no hi ha hagut cap acte destacat, llevat del plenari de la moció que ara està als tribunals i que només va durar un matí. Per tant trobem difícil que es puga justificar adequadament tanta hora extra”.

El portaveu popular Manolo Vidal afirma sorprés que “el senyor Juan consenteix que es paguen més de 2.200 euros extres en un mes al cap de la policia, mentre que no va acceptar modificacions en un pressupost que pensa poc o gens en les persones. Va preferir que no s’aprovara el pressupost a incloure un increment en la dotació a Càritas i Creu Roja; es nega a obrir el Viver d’Empreses i a tornar a donar les ajudes justes als clubs i entitats”.

El Partit Popular creu que dins del propi ajuntament el Bipartit està fent un tractament discriminatori entre els treballadors del Consistori. “Al funcionariat se li van llevar drets i als propis policies se’ls baixen les hores extres. Però mentre trobem com en el cas de l’intendent hi ha hores extra ben pagades, productivitat i un clar tracte de favor. L’executiu ha evitat pagar hores extres a operaris de la brigada i això ha influït a l’hora de preparar l’infraestructura per a actes públics. En el cas de l’intendent sí que hi ha hores extres sense haver servicis que suposen trencar el funcionament habitual de la policia”.

El Partit Popular denuncia doncs que el criteri d’austeritat el Bipartit desapareix baix criteris personals i poc transparents, però que sí que s’aplica sense mirament a ciutadans i resta de personal de l’ajuntament.

A més recorda que l’actual cap de la policia va ser designat pel govern de Juan havent un informe en contra.