dissabte, 5 d’abril del 2014

21 INTERMUNICIPAL POPULAR “EN LA BUENA DIRECCIÓN”



Ahir començà la XXI Intermunicipal Popular al Palau de la Musica de València, on el Partit Popular de Tavernes estigué present durant tots els encontres amb els alcaldes i alcaldesses de tots els pobles de la Comunitat Valenciana i de tota Espanya.





Es van celebrar 3 taules redones on es tractaren temes tan importants com que els ajuntaments son els que estan ajudant a traure a Espanya de la crisis perquè després de les ultimes dades econòmiques han sigut sols les entitats locals les que s’han situat per baix del nivell màxim d’endeutament. També es va tractar que les Administracions locals son les que garantitzen els servicis als ciutadans on el secretari d’estat de les Administracions Publiques, Antonio Beteta, va ressaltar la gran funció de tots els ajuntaments d’Espanya que van acabar amb superàvit sense reduir els servicis essencials dels ciutadans i animava a seguir així perquè ningú pot gastar més del que té.

Antonio Beteta. secretari d’estat de les Administracions Publiques
La següent ponència va ser la nova llei de la Reforma Local on es va ressaltar que era important aquesta perquè actualment hi ha moltes duplicitats a les competències dels pobles. I es va dir que amb aquesta reforma “Una administració una competència” evitant despeses innecessàries per al ajuntaments de menys de 20.000 habitants. En aquesta ponència intervingué el Ministre Cristóbal Montoro on va ressaltar que l’única administració pública que va complir amb l’objectiu del dèficit foren les Administracions Locals. També felicità al Govern de la Comunitat Valenciana per reduir el dèficit 1.500 milions € i va anunciar un aplaçament en la devolució del plà de pagament a proveïdors.



Cristóbal Montoro
L’ultima ponència fou iniciada per la Ministra de Sanitat, Servicis socials e Igualtat, Ana Mato sobre les oportunitats i la societat del benestar a tot el territori Espanyol.  Va denunciar que a l’àmbit laboral una dona cobrava quasi un 22% menys que un home fent les mateixes hores. També va anuniar que es reunirà el dilluns amb els ministres de l’Interior i de Justícia per a buscar una fórmula per a ser mes eficaços contra la violència de gènere. A demés, la ministra va donar a conèixer que el Govern de Mariano Rajoy esta estudiant mesures per a permetre als pares i mares a realitzar un seguiment escolar dels seus fills o flexibilitzar els horaris amb bosses d’hores. En aquesta mateixa ponència el President de la Diputació, Alfonso Rus, aprofitant la presència del Ministre d’Hisenda, li va transmetre les preocupacions dels ajuntaments de la nostra província i li va demanar que creara un FLA per a que tots els ajuntaments d’Espanya pogueren cobrar tots els deutes que les Comunitats Autònomes els deuen.



Ana Mato

La primera part d’aquesta Intermunicipal va acabar ahir a les 21h al Palau de la Musica de Valencia. Hui acabara a les 11:30 amb la clausura del nostre president de la Generalitat Alberto Fabra i el president del PP Estatal Mariano Rajoy.