divendres, 7 de març del 2014

PRESSUPOSTOS 2014

El Partit Popular de Tavernes porta, des de finals de l'any passat, reunint-se amb els responsables del govern local per a tractar de consensuar el pressupost de 2014.

S'han mantingut discretes reunions en les quals ens hem esforçat a acostar postures amb els partits del govern local i en les quals sempre hem tingut l'actitud dialogant i moderada que ens caracteritza. En cap moment hem fet ús polític ni propagandístic del que allí s'ha parlat però, lamentablement, no podem dir el mateix dels socis del bipartit que han llançat notes de premsa gens més acabar aquestes reunions posant en perill les negociacions. El nostre únic objectiu ha sigut l'aconseguir un acord beneficiós per a Tavernes perquè entenem que la nostra ciutat no pot estar un altre any sense pressupost.

El Partit Popular ha posat damunt la taula una proposta de pressupost seria, en la qual preval l'aspecte social, la creació d'ocupació i la construcció d'infraestructures positives per al benestar i desenvolupament de la nostra ciutat. Per sobre de tot hem tingut present l'interès general dels ciutadans en uns moments difícils per la crisi que portem anys patint.Per açò el Partit Popular aquesta disposats a elaborar amb el govern bipartit un pressupost que complisca els següents condicionants ineludibles:

  • Un pla d'ocupació local dotada amb 550.000 euros que done treball a mes de 200 persones que s'encarregaren de, entre altres coses, netejar muntanyes i reparar i condicionar jardins, sendes, “ullals”, sèquies i canals del nostre terme municipal. El nostre entorn natural té un gran potencial turístic i ha sigut oblidat en aquesta legislatura. També s'impulsarà la creació d'un voluntariat mediambiental de prevenció d'incendis coordinat pels voluntaris de Protecció Civil.
  • Finalitzar i posar en funcionament el centre ocupacional que ha de donar treball a persones amb alguna discapacitat intel·lectual. Aquest centre, que promou l'associació ADISVA, es troba en la seua última fase i ha de jugar un paper fonamental en la inserció laboral i social d'aquestes persones.
  • Incrementar ajudes a associacions locals amb finalitats socials que arrepleguen aliments i/o ajuden a veïns necessitats de Tavernes.
  • Col·lector de la platja que evite les inundacions en l'avinguda
  • Comprar terrenys per a la nova depuradora.
  • Ampliar el cementeri.
  • Obrir la piscina coberta i conveniar bonificacions per a majors, discapacitats, joves i/o aturats.

El Partit Popular va concertar en la passada legislatura un prestec per a finançar algunes d'aquestes inversions i ja és moment que es materialitzen perquè es van deixar preparades partides suficients para financiarlas.el govern local ens ha fet arribar la seua proposta de pressupost supervisada pels tècnics municipals. Nosaltres hem estudiat aqueix pressupost i sabem que, si hi ha voluntat política, les nostres propostes s'inclouran en el pressupost d'enguany.

En aquests tres anys de legislatura els ciutadans han patit un increment de més d'un 30 per cent en els impostos que paguen. Enfront d'aquest increment d'impostos només han tingut retallades i un minvament dels serveis que han rebut. Les demandes del Partit Popular en els pressupostos són realistes, raonables i miren pel bé de tots.Avui mateix hem conegut la mala notícia que ha tornat a pujar l'atur en Tavernes amb el que és encara mes urgent posar en funcionament un pla d'ocupació local. L'ajuntament no pot quedar-se impassible. Els nostres veïns necessiten una resposta ja que les pujades desproporcionades de la “contribució urbana” i les retallades del govern del senyor Juan han generat uns romanents de quasi un milió i mitjà d'euros d'excés en les arques municipals.

Les famílies de Tavernes han pagat massa impostos per culpa d'un pla d'ajust municipal que nosaltres en el seu moment qualifiquem d'excessiu i innecessari. Aquest pla d'ajust ha generat superàvits milionaris a costa de la nostra butxaca i ara esperem que el bipartit siga sensible a aquesta sol·licitud i done prioritat al foment de l'ocupació directa per a ajudar a millorar la situació econòmica de moltes famílies de la nostra ciutat.