dissabte, 8 de març del 2014

MANIFEST DIA DE LA DONA






Amb motiu del Dia Internacional dels Drets de la Dona, el Partit Popular, vol manifestar el seu més ferm compromís amb la dona, a través de la igualtat real entre homes i dones que nostra Constitució arreplega com un dret fonamental.

Hem aconseguit superar molts obstacles, gràcies a l'esforç de tots, però encara queda camí per recórrer fins a aconseguir la igualtat plena, que no s'aconseguirà mentre aquesta no es garantisca en tots els àmbits.

En la igualtat d'oportunitats, en l'accés al mercat laboral, en la remuneració salarial, en la empleabilitat, en la maternitat i defensant la coresponsabilitat en la cura dels fills i les persones majors.

L'àmbit laboral segueix sent una dels assumptes pendents més importants relatius a la dona. Malgrat açò, comencen a aparèixer dades positives, com que hi ha quasi 60.000 parades menys i 50.000 dones més afiliades a la Seguretat Social que fa un any. Així mateix, la contractació indefinida va créixer un 5% i 1 de cada 3 autònoms a Espanya són dones (per sobre de la mitjana de la UE).

Per açò, en un dia com hui el Partit Popular vol:

- Reiterar el seu compromís en la defensa de la llibertat de la dona per a treballar en igualtat d'oportunitats i sense política de quotes. És imprescindible equilibrar la balança de la responsabilitat entre homes i dones, sense obstacles al mèrit i l'esforç.

- Defensar la llibertat de la dona a no renunciar a la seua vida personal, familiar o laboral, per raons econòmiques, mitjançant instruments que ho facen possible. 

- Defensar que la dona no es veja obligada a renunciar al seu dret a ser mare per raons econòmiques o socials.

- Insistir en un model de coresponsabilitat. Responsabilitat compartida entre homes i dones, superant el concepte de conciliació en la lluita per la igualtat.

- Mantenir l'aposta pel dret de les dones a ocupar llocs de responsabilitat en les empreses i òrgans d'adreça.

- Impulsar accions contra la desigualtat salarial, actuant conjuntament sobre els factors que perpetuen aqueixes desigualtats.

- Promoure actuacions dirigides a millorar la empleabilitat de les dones que tenen necessitats especials, per trobar-se en situacions de vulnerabilitat i/o risc d'exclusió social i laboral.

- Reafirmar el nostre compromís de suport a les reformes contingudes del Codi Penal en la lluita contra la violència de gènere, suport a les víctimes i protecció dels menors.


El PP reitera així el seu compromís de lluita per la igualtat de les dones en tots els àmbits de la societat, perquè puguen desenvolupar paral·lelament la seua vida personal i familiar sense tenir cap impediment pel nero fet de ser dona.

Només des del convenciment i el treball que està realitzant el Govern de Mariano Rajoy i el Partit Popular es pot arribar al repte d'aconseguir de la igualtat real entre homes i dones.