diumenge, 4 d’agost del 2013

PROPOSEM REBAIXAR UN 20% ELS SOUS I INDEMNITZACIONS DELS 17 REGIDORS DE TAVERNES

El portaveu del PP, Manolo Vidal, invita PSOE i Compromís a sumar-se a la proposta en atenció a l'increment de la desocupació en els últims 2 anys.

Manolo Vidal lamenta que Tavernes de la Valldigna siga una de les poques ciutats valencianes en què la desocupació ha augmentat durant els últims mesos, alhora que el govern municipal ha reduït partides claus d'inversió en foment de l'ocupació i formació ocupacional. 

Per a Vidal “els polítics tenen l'obligació moral d'ajustar les seues retribucions a la situació econòmica dels ciutadans i considera que una reducció del 20 % en les percepcions dels polítics està més que justificada donada la tràgica situació de desocupació que està vivint Tavernes. També demanem l'amortització del lloc de Gabinet de Premsa que és de designació directa i que ja en el seu dia es va acordar amb el vot en contra dels regidors del Partit Popular". 

Amb l'estalvi que generaràn estes mesures l'ajuntament podria pagar més de 100 beques per al menjador infantil i finançar quasi al 100 % la quota municipal del pla d'ocupació promogut per la Diputació de València per a subvencionar la contractació de treballadors en desocupació.

 

MOCIÓ PRESENTADA PEL PARTIT POPULAR:

 El Grup Municipal Popular de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i en la seva representació el portaveu Manuel Vidal Almiñana, d'acord amb el que estableix el Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, segons l'article 91.4,

Sotmetem a la consideració del Ple Ordinari de data 5 d'agost de 2013, l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, aquesta MOCIÓ relativa a les retribucions percebudes pels representants polítics municipals per qualsevol concepte i tant les referides a regidors i alcalde en el govern com als membres de l'oposició.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

La situació econòmica que està travessant des de fa uns anys el nostre país i per tant els veïns del nostre municipi és realment dramàtica. Això implica que les ajudes socials adquirisquen encara més si és possible, una preponderància a tenir en compte en la designació dels recursos municipals ja que en tot moment estem parlant de necessitats bàsiques per als nostres veïns.
Els representants municipals no podem quedar-nos al marge sent conscients com som d'aquestes necessitats i sense entrar a valorar si els imports retributius són o no els adequats, el que és ben cert és que la gravetat de la situació econòmica i social actual requereix un nou compromís i més quan recentment s'ha deixat sense cobrir les necessitats nutricionals d'un nombre considerable de xiquets de la nostra ciutat segons una proposta dels mateixos serveis socials de l'Ajuntament.
D´altra banda remarquem que fins a la present legislatura, les tasques de secretaria i suport d'alcaldia han estat realitzades a través d'una persona de la seva confiança. Actualment són realitzades pel secretari d'alcaldia i pel Gabinet de Premsa, ambdós de lliure designació per l'alcalde, amb la qual cosa s'incrementen els recursos econòmics en càrrecs de confiança.
Per tant, davant la necessitat de destinar més recursos municipals per a cobrir les necessitats socials a Tavernes de la Valldigna, és pel que proposem que s'incoe expedient i que s'eleve finalització de l'expedient al pròxim ple convocat després del ple del 5 d'agost per a assolir els següents

ACORDS

Primer. - Una disminució en les retribucions del 20% de la quantitat que per qualsevol concepte es perceba, atenent a la condició de representants municipals, d'aquest Ajuntament a tots els regidors inclòs l'alcalde.

Segon. - Amortització del lloc de Gabinet de Premsa que és de designació directa i que ja en el seu dia es va acordar amb el vot en contra dels regidors del Partit Popular.

Tavernes de la Valldigna, a 29 juliol 2013
Manuel Vidal Almiñana