dimarts, 27 d’agost del 2013

El bipartit de Tavernes torna a mostrar el seu tarannà autoritari i rebutja l'oferta de diàleg i consens del PP



El govern del senyor Juan ha donat una mostra més d'autoritarisme, falta de transparència i una oposició total al diàleg i al consens. El govern en minoria format per Compromis-BLOC i PSPV torna a negar-se, una vegada més, a atendre les peticions del Partit Popular, unes peticions raonables i argumentades.

El PP de Tavernes, tal com permet la llei, va sol·licitar formalment la convocatòria d'un ple extraordinari per a tractar i debatre huit punts:
1.- Reducció de l'impost de la contribució (IBI) i ampliar bonificacions.
2.-Reduir un 20% els salaris i retribucions dels regidors tant en el govern com en l'oposició i de l'alcalde.
3.-Suprimir el Gabinet de Premsa designat directament per l'alcalde.
4.-Modificar el reglament d'elecció del cronista oficial perquè estiga representada tota la corporació municipal i no sols la Junta de Govern i d'eixa forma aconseguir major transparència.
5.- Realitzar un reglament que regule el BIM i paralitzar la seua publicació fins que s'aprove.
6.-Modificar la Comissió de seguiment del Pàrquing del Passeig perquè estiga representada tota la corporació municipal.
7.-Crear una comissió de seguiment de la piscina coberta amb representació de tota la corporació per a impulsar la seua obertura al públic.
8.- Iniciar una modificació de crèdit per a instal·lar aire condicionat i calefacció en el Jutjat de Pau.

El bipartit només ha volgut incloure en l'orde del dia del ple extraordinari la creació d'una comissió per a la piscina coberta negant-se a tractar les altres setpeticions. La resta de punts han quedat fora de l'orde del dia amb arguments agafats en pinces i rebuscant la forma de, una altra vegada més, no atendre les peticions del partit més votat a Tavernes de la Valldigna i ni tan sols han donat opció a què els dits punts pogueren debatre's.

Esta negativa del govern de Juan mostra clarament la seua intenció d'apujar-nos l'IBI un altre 10% l'any que ve en compte de rebaixar-lo, la seua negativa a reduir-se el salari, el seu capritx de mantindre el gabinet de protocol particular a pesar de la crisi que estem patint amb més de 2.000 parats a Tavernes, les seues ganes de tindre un BIM, que ens costa més de 10.000 €/anuals, per a usar-lo partidistament i on poder manipular la informació municipal de forma arbitrària, la seua negativa a què els partits en l'oposició puguen participar en l'elecció del cronista oficial de la ciutat o ajuden en una millor gestió del pàrquing e la seua negativa instal·lar condicionat/calefacció en el Jutjat de Pau.

A pesar de totes els obstacles que està posant el bipartit el Partit Popular de Tavernes vol deixar clar que “per molt interés que pose el bipartit per a evitar-ho, l'IBI s'abaixarà, l'alcalde i els regidors cobraran menys, el gabinet de premsa desapareixerà i les nostres peticions s'aprovaran”

Estem per tant davant d'un govern totalitari i de negació sistemàtica dels drets fonamentals a l'oposició. Un govern que parla de transparència però no la practica. El govern del senyor Juan dóna l'esquena a qualsevol possibilitat de consens, evita que l'oposició puga fer aportacions I preferix la imposició i la confrontació.

Tot açò ens porta a afirmar que estem davant del govern més totalitari que ha tingut mai Tavernes en l'època democràtica. El sr. Juan és el primer alcalde democràtic que lleva la paraula a l'oposició i que es nega a debatre les seues mocions i propostes. Este govern en minoria de Tavernes es nega que es tracte qualsevol acció que els puga llevar algun tipus de privilegi, encara que estos siguen bons pels ciutadans. El govern de Juan només pensa en ell i no pensa ni en els més de 2.000 parats que tenim, ni en els xiquets que s'han quedat este estiu sense les beques de menjador, ni en els 18.000 habitants que estan pagant impostos abusius en plena crisi i que desprecia la democràcia censurant drets fonamentals dels regidors que no estan en el govern.

Des del Partit Popular continuarem duent a terme totes les accions que siguen necessàries per a traure de l'ostracisme i de la paralisi al govern municipal del Sr. Juan que roman immòbil davant de les necessitats i demandes dels veïns de la nostra ciutat.