dissabte, 7 de setembre del 2013

L'AJUNTAMENT DE TAVERNES FA FOC EN SOLARS ON HI HA PERILL I ESTÀ PROHIBIT CREMAR PER NORMATIVA MUNICIPAL

El PP de Tavernes vol denunciar que el govern del senyor Jordi Juan està utilitzant un solar urbà de propietat municipal, situat en el polígon industrial del Golfo pròxim a l'estació de trens, per a depositar i cremar branques, llenya, restolls o, com ja hem denunciat en anteriors ocasions, material procedent del cementeri com a corones mortuòries o restes de taüts.

Creiem que és un perill depositar i cremar este tipus de materials en un solar urbà. I si, a més, el solar està junt a una empresa que utilitza material inflamable o prop una altra empresa que utilitza el paper com a matèria primera el perill és molt major.

Cremant prop d'una empresa
Desconeixem les mesures de seguretat i vigilància que el govern local té en este solar en què Du a terme les cremes. Nosaltres hem vist treballadors de l'ajuntament vigilant la crema i proveïts de mànegues d'aigua, hem vist depòsits d'aigua en el solar, però lamentablement també hem vist fum i foc en eixa parcel·la quan no hi havia ningú vigilant.
Cremant sense vigilancia
Creiem que l'ús que l'Ajuntament de Tavernes està donant-li a eixe solar municipal no està permés en el Polígon Industrial en què està situat i, per això, demanem al senyor Juan que ens informe, a nosaltres i a tots el veins de Tavernes, si l'activitat de depòsit i cremes que esta realitzant l'Ajuntament en eixe solar municipal té totes les llicències, permisos i mesures de seguretat necessàries. Opinem que en cap concepte han de fer-se cremes a l'aire lliure en sòl urbà i per això no ens pareix bé que l'Ajuntament ho vinga fent habitualment en un solar de la seua propietat.

L'Ajuntament és el primer que ha de complir les normes i extremar les mesures de seguretat però en este cas l'Ajuntament no és un exemple que s'ha de seguir. Com diem a Tavernes: “en lloc de donar llum donen fum” i mai millor dit.

Li recordem a l'ajuntament la normativa del Pla General aprobada per ell mateix :

NORMA 14.- LÍMITS A LES CONDICIONS DE FUNCIONAMENT DE LES ACTIVITATS.
Apartat 1. FOC O EXPLOSIÓ.
Totes les activitats que en el seu procés de producció o emmagatzematge incloguen matèries
inflamables o explosives, s'instal·laran amb els sistemes de seguretat adequats que eviten la possibilitat de foc o explosió, així com els materials adients necessaris per a combatre'l en casos
fortuïts. No podran cremar-se, en cap concepte, deixalles o materials a l'aire lliure.