dimecres, 4 de setembre del 2013

EL BIPARTIT DE TAVERNES NO BAIXA L'IBI JA PERQUÈ NO LI DÓNA LA GANA

El Partit Popular de Tavernes demana al senyor Víctor Borràs que deixe de donar excuses, que deixe de vendre fum i que no diga mitges veritats quant a una rebaixa de l'impost de l'IBI a Tavernes.
És veritat que la rebaixa dels valors cadastrals portarà a una rebaixa de l'IBI, a una rebaixa de les plusvàlues, a una rebaixa en la declaració de renda i a una rebaixa en l'impost de patrimoni i per això el Partit Popular va iniciar els tràmits per a aconseguir la rebaixa en la passada legislatura i l'està recolzant i reclamant en esta legislatura.
És totalment fals que no es puga rebaixar ja l'IBI que haurem de pagar l'any que ve sense necessitat d'esperar que s'aprove la justa rebaixa de valors cadastrals de Tavernes.
El Grup Popular exigix al senyor Borràs que siga conseqüent i rebaix ja l'IBI que esta sagnant els ciutadans de Tavernes i que no espere que el consell de ministres aprove la sol·licitada rebaixa de valors cadastrals.
L'Ajuntament pot rebaixar ja l'IBI amb un simple acord de ple que aprove la reducció del coeficient al mínim legal del 0'40.
Posem un exemple del que significa la rebaixa d'este coeficient:
“Un veí que té una casa valorada en 100.000€ paga 480€ de contribució amb el coeficient del 0'48 que és el que està vigent. Si el senyor Borràs reduira el coeficient al 0'40 este veí passaria a pagar 400€. Amb esta simple decisió tots els veïns pagarien un 17% menys d'IBI però el senyor Borràs s'ha negat a portar esta reducció d'impostos al ple tal com va sol·licitar el PP fa pocs dies”
El senyor Borràs i el seu soci de govern, Jordi Juan, es neguen a rebaixar l'IBI i, al contrari, volen que l'any que ve apuge un altre 10%. Es limiten a dir que estan esperant a un acord del Consell de Ministres que no saben quan va a produir-se i no diuen que si s'aprova la reducció ells apujaran el coeficient perquè cada any paguem més IBI.
El Partit Popular ja li ha demanat al bipartit que la rebaixa de l'IBI s'aprove immediatament però el govern s'ha negat a votar-la i, per tant, afirmem alt y clar que "els senyors Jordi Juan i Víctor Borràs ni volen rebaixar els impostos dels ciutadans i ni volen rebaixar els seus sous"
Els tràmits per a la rebaixa dels valors cadastrals els va iniciar el Partit Popular ja que el valor real dels immobles ha baixat sensiblement per la situació econòmica en què ens trobem.
Per sort l'actual govern central del PP és sensible a esta complicada situació i està aprovant la revisió de valors cadastrals i ha fet lleis que han permés que els proveïdors cobren.
Front eixa sensibilitat del govern central tenim un govern local intransigent i que tira balons fora i no rebaixa el coeficient al 0,40 pel seu desmesurat afany recaptatori ignorant als mas de 2.000 parats que té Tavernes.
Li diem al senyor Borràs que es deixe de voltes i rebaixe immediatament l'impost de la contribució. L'ajuntament pot fer-ho ja i no entenem perquè el bipartit no ho fa i es nega a que el ple prenga una decisió que compta amb els nostres vots perquè entenem que en la situació actual els veïns ja no poden fer front a un altre 10% d'increment en el rebut de l'IBI. Amb la seua actitud, el govern del BLOC-PSOE està sagnant amb impostos excessius als ciutadans, mentres disminuïx la qualitat dels servicis i retalla ajudes.
El Grup Popular vol que, sense més dilacions, es prenguen mesures per a rebaixar el gravamen de la contribució i que l'any que ve es pague menys IBI. La nostra proposta és bona per als ciutadans i no entenem perquè el bipartit la rebutja. Només trobem un interés personal i partidista darrere d'eixa negativa per part d'un govern en minoria que es nega a debatre en el ple les propostes de l'oposició.