dilluns, 9 de desembre del 2013

Article d'opinió de Manolo Vidal publicat en Levante-Safor

Per què només un 20% si és un 40%?

Més val un 20% que no res, però el Partit Popular no entén per què l'Ajuntament ha sol·licitat al Cadastre una rebaixa de només el 20% del valor de les vivendes de Tavernes quan la veritat és que, des de l'any 2007, el preu de la vivenda ha caigut a Espanya una mitjana del 38,6% i en les vivendes de la platja ha baixat fins al 44%.

L’Ajuntament fa anys que demana al Cadastre una baixada del valor de les nostres vivendes però el bipartit s’ha conformat amb la mitat de la baixada. No entenem per què, en compte d'exigir una reducció del 40% del valor cadastral de les vivendes, han sol·licitat una rebaixa només del 20%.

El govern local s’ha quedat a mitjan camí, s'ha conformat amb molt poc i eixe conformisme i la seua falta d'ambició la pagarem tots els veïns de Tavernes en el rebut de l'IBI, en l'impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua), en l'impost de la renda i en l'impost sobre el patrimoni, perquè els valors cadastrals de les nostres propietats seran majors que el seu valor real.

A tot açò, la reducció del valor de les vivendes anunciada pel senyor Jordi Juan (l’alcalde) i pel senyor Víctor Borràs (el regidor d’Hisenda) encara no està aprovada, i si el Ministeri d'Hisenda no publica la seua aprovació abans de final d'any, el bipartit que ens governa en minoria ens pujarà l’any que ve un altre 10% l’IBI per no haver volgut abaixar el gravamen que s’aplica al rebut de la contribució (IBI), i eixe injust IBI serà molt difícil de pagar pels 1.936 veïns que, desgraciadament, estan aturats a Tavernes.

En este article, publicat en el BIM, denunciàvem el conformisme del bipartit que ha renunciat de reclamar uns valors cadastrals reals i la seua reiterada negativa a abaixar la injusta contribució (IBI) que està cobrant als veïns de Tavernes amb una insuportable pujada del 10% anual. Ho anem a dir ben clar: LA CONTRIBUCIÓ NO HA BAIXAT A TAVERNES PERQUÈ A L'ALCALDE NO LI HA DONAT LA GANA.

Ens sorprén que l'alcalde ens demane ara consens en la contribució quan fa pocs mesos es va negar a debatre, en un ple extraordinari, la nostra proposta de rebaixa en la contribució. Nosaltres volem consens, però no sols consens en la contribució. Nosaltres volem consens en polítiques d'ocupació, consens en polítiques socials, consens en inversions, consens en el gasto i consens en tot el que siga beneficiós per a Tavernes de la Valldigna i per als seus ciutadans. Volem consens i per això ens estem reunint amb els membres del govern en minoria per a arribar a consensos.

Si l'alcalde vol hi haurà consens en la contribució. Hi haurà consens perquè portem reivindicant una rebaixa de l'impost des del dia en què el govern local va aprovar un pla d'ajust excessiu que recaptarà en el rebut de la contribució 23 milions d'euros.

El problema que tenim a Tavernes és que tenim un alcalde que no vol reconéixer que està en minoria. Tenim un alcalde que no informa l'oposició. Tenim un alcalde que exclou a l'oposició en compte de fer-la particip de temes com el pàrquing, la piscina o el nou local per a la policia del que ens hem assabentat pel Butlletí Oficial de la Província.

Des d'estes línies li oferim a l'alcalde, una vegada més, consens i diàleg. Consens i diàleg en tot el que siga beneficiós per al poble de Tavernes de la Valldigna i els seus ciutadans.

Manolo Vidal Almiñana.
Portaveu del Partit Popular
Ajuntament de Tavernes de la Valldigna