diumenge, 24 de novembre del 2013

MANIFIEST DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE




Des de Noves Generacions de Tavernes, amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, establert així per Nacions Unides en l'Assemblea General celebrada el 17 de Desembre de 1999, volem, una vegada més, denunciar i alçar la nostra veu contra aquesta xacra.

La violència contra les dones és una de les més degradants violacions dels Drets Humans i continua progressant en l'àmbit global. No respecta fronteres, cultures, nivells econòmics, ni edat. Un recent informe de l'Observatori de Violència Domèstica i de Gènere afirma que s'està notant que existeixen, cada vegada més, adolescents que justifiquen la violència com a resposta a alguna cosa violent. Els joves i tots els espanyols en general, no podem ni devem tolerar aquesta trista realitat. Hem de posar tot el nostre esforç a eradicar la violència de gènere.

Per una banda, en el que portem d'any 42 dones han mort a causa dels maltractaments. I a Tavernes, em de recordar que setmana passada la violència de gènere tornà a mostrar la seua cara més brutal, on un home de nacionalitat francesa va ruixar a la seua exdona amb un spray de defensa, li va propinar una pallissa, la va llançar al sòl i va intentar lligar-la amb la intenció de retenir-la, és per això que des d’aquest manifest demanem a tota la corporació local que prenguin mesures per a evitar que aquests fets no es tornen a produir a Tavernes. Són motius per a seguir lluitant i prenent mesures per a eradicar aquests lamentables actes i les 42 pèrdues de les dones maltractades.

Per altra banda, l'aprovació de l'Estratègia Nacional per a l'eradicació de la violència contra les dones 2013-2016 suposa un document sense precedents que arreplega al voltant de 260 mesures destinades a combatre els maltractaments, 1.530 milions d'euros destinats a actuacions guiades per dos principis: el respecte a la dignitat i als drets humans, i la lluita contra la desigualtat, ja que ací radica l'origen de la violència que pateixen les dones.

Des de Noves Generacions considerem imprescindible que se seguisquen prenent mesures per a acabar amb el maltractament cap a la dona i la discriminació per raons de gènere. Enfront de la violència masclista, tolerància zero. Tots junts hem d'estar involucrats a acabar amb el maltractament.