dimecres, 24 d’abril del 2013

LES MESURES DEL GOVERN DE LA NACIÓ SÓN DECISIVES EN EL SUPERÀVIT DE TAVERNES



ARTICLE PUBLICAT AL BIM D'ABRIL

En l’últim Ple, l’alcalde va donar compte que el pressupost de 2012 s’havia liquidat amb un superàvit que rondava els 1.800.000 euros, que deixa el romanent negatiu de tresoreria en uns 500.000 euros. Com que l’any 2011 el romanent negatiu de tresoreria era de 4.400.000 d’euros, hi ha una disminució de 3.900.000 euros. En eixe punt no va poder haver-hi debat perquè sols va parlar l’alcalde i, per tant, el Partit Popular de Tavernes té l’obligació d’explicar quins són els motius que generen eixa millora en els comptes municipals. 

Cal tindre present que l’any 2012 l’Ajuntament va recaptar uns 800.000 euros més que l’últim pressupost del PP per la pujada de la contribució i altres impostos; a eixa xifra s’hi han de sumar els 2.500.000 euros del préstec que el govern central va concedir a Tavernes per a pagar els proveïdors i adequar-se al Pla d’Ajust i els 600.000 euros que s’han estalviat en despesa de personal per decisió del govern central del PP.

La suma d’eixes tres xifres dóna com a resultat 3.900.000 euros, que expliquen clarament d’on ve el superàvit en els comptes municipals. Eixos són els principals motius de la millora econòmica que el PP vol donar a conèixer. Es veu clarament com la gestió del govern local del tripartit té una implicació mínima en els resultats positius del balanç econòmic de 2012, perquè estos resultats provenen majoritàriament de les mesures del govern central i de la gran pujada d’impostos que suportem totes les valleres i vallers.

Les mesures del govern de la nació, dirigit pel PP, han ajudat els ajuntaments. El PP ha començat la casa pels fonaments, és a dir, ajudant els ajuntaments en el dur camí de prendre les mesures necessàries per a frenar la crisi i les seues conseqüències. A Tavernes, les accions del govern del president Rajoy ja s’han vist. Eixes mesures i la pujada d’impostos del tripartit han fet que hagen millorat els resultats en 3.900.000 euros.