dimarts, 23 d’abril del 2013

EL GOVERN DE JORDI JUAN HA TORNAT MÉS 10.000 EUROS DE LA RENDA GARANTIDA QUE LA GENERALITAT DÓNA PELS MÉS NECESSITATS



El Partit Popular vol fer palesa la seua indignació amb l’actitud del govern del Tripartit. El govern del senyor Juan ha tornat el 25% de les ajudes que dóna la Generalitat Valenciana de Renda Garantida que es destinen a ajudar a les famílies més necessitades.

La Generalitat, en un gest per a combatre la pobresa i facilitar la inserció social destina a Tavernes 44.331’16 euros en concepte de renda garantida per a la ciutadania. Front eixa ajuda ens trobem que l’ajuntament de Tavernes, on el màxim responsable és Jordi Juan, rebutja 10.193’04 euros d’esta partida. El regidor d’hisenda ha justificat eixa devolució afirmant que és una quantitat “rebuda en excés respecte el justificat”.

Eixa decisió indigna el Partit Popular de Tavenes. Com el regidor d’hisenda torna eixos diners que tanta falta fan per als nostres veïns? Com l’alcalde ho consenteix?

Per desgràcia a Tavernes hi ha 2.000 persones aturades. Més de 400 famílies són ateses per entitats com Càritas o Creu Roja. Hi ha gent que pateix fam, que no té diners, que està passant-ho mal.

I mentre el regidor d’hisenda s’atreveix a tornar el 25% d’una ajuda pels veïns del nostre poble. El Partit Popular no entén eixa decisió dels senyors Víctor Borràs i Jordi Juan.

En ser preguntat per esta situació el senyor Borràs es va atrevir a dir que no volia acceptar el que ell considerava “un xantatge de la Generalitat”. El senyor Borràs entén com a xantatge que la Generalitat li demane uns papers per esta renda garantida i que l’ajuntament pague 500 euros que té pendent a la Generalitat. Mentre el regidor d’hisenda diu que està pendent que la Generalitat li ingresses un milió d’euros i que no està dispost a pagar 500 euros. El senyor Borràs ha preferit llevar 10.193’04 euros d’ajuda a famílies necessitades abans que entregar uns papers i 500 euros a la Generalitat.

És una actitud incomprensible. Permetre que la gent necessitada sofrisca tenint un diners reservats per a ells. Li recordem al senyor Borràs que al seu govern no li ha tremolat la mà a l’hora d’embargar diners a gent en l’atur, amb família i molt necessitada. Sense anar més lluny una veïna de Tavernes en una situació desesperada va vore com l’ajuntament li embargava els últims 49 euros que li quedaven per a menjar. Va ser a finals de març.

No entenem l’actitud ni de Juan ni de Borràs. Els dos li costen més de 100.000 euros a l’any a l’ajuntament i entre els dos han privat a famílies necessitades de Tavernes cobrar en ajudes de la Generalitat 10.193’04 euros. Tota una falta de responsabilitat i de no conèixer la realitat del poble.